Hooikoorts

Leeftijd: 0 tot 1 jaar
Allergische rinitis wordt zeer zelden waargenomen vůůr de leeftijd van 1 jaar, aangezien voedingsmiddelen en allergenen die niet worden ingeademd de voornaamste allergenen zijn waaraan kinderen in deze leeftijdsgroep worden blootgesteld. Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen gaat echter vaak gepaard met de ontwikkeling van allergie voor inhalatieallergenen op latere leeftijd.
Leeftijd: 1 tot 3 jaar
Allergische rinitis als gevolg van inhalatieallergenen, zoals pollen, epitheel en mijten kan nu optreden afhankelijk van de blootstelling hieraan, maar voedingsmiddelen zijn op deze leeftijd nog steeds de belangrijkste oorzaak van allergiesymptomen.
Leeftijd: 3 tot 7 jaar
Inhalatieallergenen worden belangrijker dan voedselallergenen ten aanzien van opwekken van allergiesymptomen en rinitis komt bij deze kinderen tamelijk vaak voor. Sensibilisatie voor voedsel en inhalatieallergenen kan echter ook tegelijkertijd optreden.
Wist u dat
Tot 7 van de 10 kinderen met seizoensgebonden en niet-seizoensgebonden hooikoorts allergisch zijn en dat ze baat kunnen hebben bij een differentiŽle diagnose en behandeling.